PaperJam: Laat zien wie je bent.

PaperJam is een Amsterdams ontwerpburo. T-shirts zijn de perfecte mogelijkheid om ons werk te laten zien. Dus plaatsen onze ontwerpen op t-shirts. Meestal met de actualiteit als onderwerp. En zo kun jij ook door het dragen van je shirt laten zien waar je voor staat, wat je voelt en wat je belangrijk vindt. Wij vinden de planeet en mensenrechten belangrijk. Daarom kiezen we voor duurzame Fairwear kleding. Onze shirts zijn 100% organic en met de productie is rekening gehouden met mens, dier en milieu. Daarnaast zien ze er natuurlijk super uit en zitten waanzinnig lekker!

Organic en Fairwear.

Milieu en Mensenrechten. We denken niet alleen na over de prints maar ook over productiewijze en herkomst van onze kleding. Dertig procent van de geproduceerde kleding wordt nooit verkocht. Dat komt in Nederland neer op een kledingberg van 235.000 kilo. Dat zijn ongeveer 350 voetbalvelden! Hiervan belandt 70% direct in de verbrandingsoven. (cijfers WWF 2019) Dit terwijl het produceren van kleding een enorm slechte invloed heeft op het milieu. Deze kleding is voor niets gemaakt en heeft voor niets zoveel invloed op het milieu. Ook worden werknemers uit de kledingindustrie enorm uitgebuit. Men wordt onderbetaald, moet krankzinnige werktijden maken, kinderarbeid, noem maar op.

PaperJam kiest voor het kledingmerk Stanley en Stella

Stanley en Stella hebben Eco en Fairwear als speerpunt. Stanley en Stella is aangesloten bij de Fair Wear Foundation, waar zij een leidende positie hebben. De Fair Wear foundation is een onafhankelijke non-profit organisatie die samenwerkt met bedrijven en fabrieken om arbeidsvoorwaarden van werknemers in de textielbranche in het buitenland te verbeteren. Daarnaast maakt Stanley en Stella zich sterk voor het milieu. De materialen die zij gebruiken bestaan uit natuurlijke vezels, 100% afkomstig van duurzame plantages. Polyester is gerecycled en afkomstig uit de kringloopindustrie.

Gedrukt door de Duurzame Drukker in Den Haag.

Onze T-shirts, Sweaters en Hoodies worden in ons eigen kikkerlandje bedrukt. Dit gebeurd met milieuvriendelijke inkt op waterbasis. De Duurzame Drukker neemt net net als wij, zijn verantwoordelijkheid op het gebied van natuur en milieu zeer hoog.

Wat doet PaperJam nog meer aan het milieu?

Om nog meer rekening te houden met het milieu moeten we ons aandeel aan de afvalberg en uitstoot door bestelwagens zo klein mogelijk houden. 40 tot 50% van alle bestelde kleding wordt weer teruggestuurd naar de winkel. (Retour Rumour)Je kunt wel raden wat er met deze kleding gebeurd. Daarom bedrukt PaperJam kledingstukken alleen maar na bestelling. Zo zorgen we ervoor dat we altijd alle maten kunnen leveren maar er geen t-shirts gedrukt worden die uiteindelijk niet verkocht worden.

En aan mensenrechten?

Aangezien de omstandigheden voor werknemers, ondanks dat Stanley en Stella zijn aangesloten bij de Fair Wear Foundation, nog altijd heel moeilijk zijn schenkt PaperJam van ieder verkocht product 10% aan de Jagoo Foundation. De Jagoo Foundation is een Non-profit organisatie in Bangladesh, met het doel de cyclus van armoede te doorbreken door middel van onderwijs en ontwikkeling van kinderen.